Codeax on vuonna 2022 perustettu turvallisuusalan asiantuntijapalveluita tarjoava ohjelmistokehitysyritys, jonka intohimona on tarjota turvallisuutta kaikille. Olemme saumaton tiimi, joka tekee töitä varmistaakseen sinulle turvallisemman ympäristön.

Codeax-tiimi vasemmalta alkaen: Vesa, Sara, Ari, Jenna ja Kati

Tiimimme koostuu turvallisuusalan asiantuntijoista, joilla on yhteensä yli 50 vuotta kokemusta alalla toimimisesta – emme siis ole mitään keltanokkia, vaikka pyrkimyksenämme onkin tuoda uusia tuulia turvallisuusalalle.

Kuinka meistä tuli Codeax

Codeaxin tarina lähtee jo vuodesta 2015, eli reilusti kauempaa kuin vuoden 2022 toukokuusta. Arin pitkä kokemus AX-Suunnittelun turvallisuusasiantuntijana johti selkeään näkemykseen – tarve ymmärrettävälle ja kaikkien saatavilla olevalle pelastussuunnitelmalle oli ilmeinen.

Arin mielessä kytenyt ja kehittynyt idea selkeästä ja graafisesta pelastussuunnitelmasta konkretisoitui ensimmäisen kerran vuoden 2020 alkupuolella, kun ohjelman ensimmäinen versio näki päivänvalon. Kehitystyön aikana syntyi oivallus siitä, että käsillä ei ollut pelkästään pelastussuunnitelmien tekoon sopiva työkalu, vaan kokonaisvaltainen kiinteistön turvallisuustiedon hallinta-alusta, jonka avulla tietojen päivittäminen ja jakaminen olisi vaivatonta.

Ohjelman kehitys otti kunnolla tuulta alleen vuoden 2021 toukokuussa, kun mukaan saatiin ulkoinen ohjelmistokehityskumppani, ja Codeax SAFE alkoi muotoutua kohti versiota, joka se nykypäivänä on. Kehitystyön aikana toteutunut AX-Suunnittelun yrityskauppa osaksi A-Insinöörejä johti kuitenkin siihen, että ohjelman kehitys talon sisällä päätettiin ulkoistaa omaksi spin-off yrityksekseen – ja niin sai alkunsa turvallisuusalan asiantuntijayritys Codeax, jonka tavoitteena on tehdä maailmasta turvallisempi paikka meille kaikille.

Mikä meitä ajaa eteenpäin

Kiinteistöjen turvallisuus on laaja kokonaisuus, jonka hallitseminen on tärkeää. On kuitenkin valitettava totuus, että esimerkiksi pelastussuunnitelman laatiminen ja toisaalta siihen tutustuminen koetaan raskaaksi. Mutta mitä jos pelastussuunnitelman laatiminen olisi helppoa ja hauskaa? Tai mitä jos siihen tutustuminen olisi opettavaista ja mielenkiintoista?

Mitä jos pelastussuunnitelma ja siihen liittyvä turvallisuustieto olisi niin helposti saatavilla, että siitä olisi oikeasti hyötyä hätätilanteessa?

Me tahdomme, että ohjelmamme avulla pystytään pelastamaan ihmishenkiä. Kun oikea hätätilanne tulee ja riskit realisoituvat, ei turvallisuusvastaavan kaappiin pölyttymään jätetty pelastussuunnitelma auta ketään. Sen sijaan puhelimella, tabletilla tai tietokoneella löytyvä, reaaliaikainen ja kaikille saatavilla oleva pelastussuunnitelma, joka on helposti ymmärrettävä ja mahdollisimman kielineutraali – se saattaisi auttaa.

Me tahdomme pelastaa ihmishenkiä, koteja ja työpaikkoja.

Me tahdomme tehdä turvallisuudesta ja sen kommunikoinnista niin yksinkertaista ja helppoa, että se sujuisi lapseltakin. Tahdomme, että turvallisuustieto olisi niin intuitiivista, että siihen tutustuminen ja sen hyödyntäminen olisi vaivatonta kaikille tilojen käyttäjille. Ja mikä tärkeintä, me tahdomme pelastaa ihmishenkiä, koteja ja työpaikkoja.

Miten me toimimme

Olemme helposti lähestyttävä tiimi, joka puhaltaa yhteen hiileen luodakseen turvallisempia kiinteistöjä. Tahdomme, että kaikessa mitä teemme, näkyy työntekijöidemme kädenjälki. Meistä tärkeintä on se, että turvallisuus on kaikkien ulottuvilla missä ja milloin tahansa, ilman kommervenkkejä.

Meidän mielestämme turvallisuus ei ole ainoastaan kaikkien velvollisuus, vaan myös kaikkien oikeus.

Jokapäiväisessä työssämme pyrimme siihen, että kaiken mitä teemme, teemme asiakas edellä, innostuen ja innostaen. Kun meillä on hauskaa töissä, se näkyy – ja niin me teemme turvallisuudesta hauskaa myös teille!

Ota yhteyttä, niin varmistetaan yhdessä, että turvallisuuden kommunikointi on teilläkin helppoa ja hauskaa!

Voit myös seurata meidän matkaamme LinkedInissä, Facebookissa ja Instagramissa!