Vaikka meidän on itse sitä hieman vaikea uskoa, niin totta se on – Codeax täyttää tänään vuoden! Ensimmäinen vuosi tätä tarinaa on kulunut kuin siivillä, ja Codeaxin lähestyessä taapero­ikää on hyvä muistella ensimmäisen vuoden saavutuksia sekä suurimpia haasteita. Ja jos kiinnostaa tutustua tarinaamme tarkemmin, voit lukea meistä lisää täällä!

Codeax SAFEn kehitys raakaversiosta täysipainoiseksi turvallisuustiedon hallinta-alustaksi

Vaikka SAFEn kehitys alkoi jo kauan ennen yrityksen perustamista, oli se silti vielä yritystä perustettaessa melkoisen riisuttu versio nykyisestä itsestään. Kehitys tehtiin myös vahvasti asiakas­toiveiden pohjalta, jolloin aikaan saatiin työkalu, joka ei pelkästään näytä kivalta, vaan toimii myös käytössä hyvin. Nykyisellä SAFElla pystyy selkeän ja innostavan pelastus­suunnitelman laatimisen lisäksi hallinnoimaan kiinteistön turvallisuutta myös paljon laajemmalla skaalalla. Kuten edellä olevasta saattaa arvata, olemme melko ylpeitä siitä, mitä meidän ohjelmallamme voi tehdä.

Pelastussuunnitelma + digitaalinen kaksonen = pelkkää voittoa?

Vaikka me olemme ylpeitä omasta aikaan­saannoksestamme, on se kuitenkin vähän sama asia kuin vanhempien ylpeys omista lapsistaan. Onkin ollut uskomattoman hienoa huomata, että myös yrityksemme ulkopuoliset tahot näkevät ohjelmamme potentiaalin ja osoittavat aitoa kiinnostusta sitä kohtaan. Yksi hienoimmista hetkistä Codeax SAFEn kanssa koettiin, kun voitimme World of Digital Build Environment 2022 -tapahtumassa The Most Advanced Digital Twin -kategorian – monestako muusta turvallisuuteen ja pelastus­suunnitelmiin keskittyneestä ohjelmistosta voidaan sanoa samaa?

Kaikki ei meilläkään aina suju niin kuin Strömsössä

Kuka esimerkiksi olisi uskonut, että rekisteröidyn tavaramerkin saaminen on niin hankalaa? Yrityksen alkutaipaleella pohdittiin kuumeisesti tavara­merkkiä meidän tuotteellemme. Haastavaksi asian teki se, että maailmassa on jo yllättäen aika monta tavara­merkkiä. Läpi kahlattiin useita vaihto­ehtoja, ja yhtä haettua sekä torjuttua ehdotusta myöhemmin päädyttiin siihen, että yrityksen nimestä pyrittäisiin tekemään tavara­merkki. Jännittyneen odotusajan jälkeen tavara­merkkimme hyväksyttiin ja Codeaxista tuli ®-merkin arvoinen. Tästä seurasi loogisesti se, että tuotteen nimeksi valikoitui nykyinen Codeax SAFE tai virallisesti Codeax®SAFE.

Haasteita on tuottanut myös se, miten monta eri asiaa uutta yritystä perustaessa on huomioitava. On laskutusta, asiakas­tieto­järjestelmää, yhteisiä peli­sääntöjä, puhelin­liittymiä, IT-tukea… Usein näitä asioita ei osaa arvostaa ennen kuin ne täytyykin hoitaa itse. Mutta olemmepa saaneet kaikki laajasti oppia ja taitoja mitä moninaisimmista yrityksen toiminnan pyörittämiseen liittyvistä kommervenkeistä.

Yllä mainittujen lisäksi vuoteen on mahtunut paljon muutakin merkkittävää: muutto omiin tiloihin A-Insinöörien tiloista, messuja ja esittelyjä, lehtijuttuja ja onpa sitä aikaa ehditty viettämään työporukalla myös esimerkiksi pikkujouluissa. Meidän vuosi kuvina löytyy Instagramista @codeaxoy-tililtä, mikä kannattaa laittaa seurantaan, jos kiinnostaa meidän touhut myös tulevaisuudessa!

Pyysimme tiimiltä vielä tiiviit kommentit siitä, miltä ensimmäinen vuosi Codeaxin kelkassa on tuntunut.

Mennyt vuosi on ollut elämäni mielenkiintoisin ja opettavaisin vuosi. Kaikki päivät ovat varmasti erilaisia ja toinen toistaan mielenkiintoisempia. Ympärilläni on loistavia ihmisiä, osaajia ja tukijoita. En ole ollut yksin kertaakaan vaan voin tukeutua kehen tahansa toimistollamme. Olen tavannut loistavia ja monipuolisia ihmisiä, yhteistyökumppaneita ja asiakkaita joiden kanssa olen päässyt oppimaan paljon uusia ihmeellisiä asioita.

Ari Virtanen
Ari Virtanen
Jenna Jyrinki

Vuosi on mennyt uskomattoman nopeasti ja matkan varrella on ollut monipuolisesti erilaisia mielenkiintoisia työtehtäviä ja tapaamisia. Codeax SAFEa on kehitetty vuoden aikana paljon eteenpäin ja nyt olemme päässeet aivan uuteen innostavaan vaiheeseen valmiin ohjelman kanssa. Hyvässä porukassa on ollut mukava työskennellä ja tästä on hyvä jatkaa!

Jenna Jyrinki

Codeaxin ensimmäinen vuosi on tuonut minulle eteen ihan uudenlaisia haasteita ja vastuita työelämässä. Onneksi uusia asioita on opeteltu yhdessä ja työyhteisö on ollut mukana kannustamassa ja tukemassa näiden uusien asioiden oppimisessa. Vuosi on kulunut nopeasti, vaikka näin jälkikäteen miettien on siihen mahtunut loputon määrä uuden oppimista ja ajatuksien uudelleen järjestämistä.

Kati Nieminen
Kati Nieminen
Nonna Saarinen

Menoa ja meininkiä on riittänyt. Tylsiä päiviä on kertynyt ehkä yhden käden sormilla laskettava määrä, ja uusia taitoja sekä asioita on karttunut matkan varrella vaikka muille jakaa. Haluatteko esimerkiksi tietää mitä kaikkea kivaa saa pysymään kiinni kaksipuolisella teipillä messuolosuhteissa, kun muutakaan ei ole tarjolla?

Nonna Saarinen