Kesä on täällä taas! Tiedät mitä se tarkoittaa – aurinkoa, lämpöä, jäätelöä ja tietenkin reissuja ympäri Suomen kauniita maisemia. Olitpa sitten road tripillä Lapissa, nautiskelemassa järvimaisemista Savossa tai koluamassa pääkaupunkiseudun nähtävyyksiä, yksi asia on varma: turvallisuus kuuluu kaikille, ja kaikilla on velvollisuus auttaa. Muista nämä kesän reissuilla:

1. Kesäreissussa kaverista huolehtiminen on numero yksi

Kun lähdet reissuun kavereiden kanssa, muistakaa pitää huolta toisistanne. Jos joku porukasta eksyy, ei hätää – Whatsapp-ryhmä ja sijainnin jakaminen on keksitty juuri tätä varten. Ja jos näet tuntemattoman eksyneen näköisen tyypin, tarjoa apua. Se voi olla hänen päivänsä pelastus!

2. Vesi on parasta helteellä

Kesähelteet voivat olla petollisia, joten pidä aina vesipullo mukana. Ja jos näet jonkun näyttävän siltä, että hän on viettänyt liian monta tuntia auringossa ilman nestettä, tarjoa vettä. Ei ole mitään parempaa, kuin yllättää joku vesipullolla, kun hän ei ole sitä edes tajunnut tarvitsevansa!

3. Uiminen – Hauskaa ja turvallista vedessä

Kyllä, vesi houkuttelee kuumana kesäpäivänä, mutta turvallisuus ensin. Jos näet jonkun uivan liian kaukana tai näyttävän siltä, että hän tarvitsee apua, älä epäröi kutsua pelastajaa tai mennä itse auttamaan (jos osaat uida hyvin ja olet turvallisilla vesillä). Ja hei, pitäähän sitä vähän kaverin kanssa kilpailla siitä, kuka ui nopeammin – mutta varmistakaa, että molemmat pääsevät rannalle asti!

4. Aurinkorasva – Pelasta ihosi

Vaikka kuinka haluaisit saada täydellisen rusketuksen, palaminen ei ole siistiä eikä terveellistä. Muista siis levittää aurinkorasvaa huolellisesti. Ja hei, voit samalla levittää sitä myös kaverille, joka näyttää siltä, että unohti rasvata itsensä – apu on aina tervetullutta!

Turvallisuus kuuluu kaikille – Kaikilla velvollisuus auttaa

Kesä on täynnä seikkailuja ja hauskoja hetkiä, mutta muistetaan, että turvallisuus on yhteinen juttu. Meillä kaikilla on velvollisuus auttaa hädässä olevia – se voi olla pieni teko, kuten vesipullon antaminen, tai isompi, kuten pelastaminen vedestä. Ei ole parempaa tunnetta kuin tietää, että on auttanut jotakuta ja tehnyt kesäpäivästä hieman paremman.

Joten kun lähdet kesäreissuille, pidä nämä vinkit mielessäsi ja muista, että olemme kaikki täällä pitämässä huolta toisistamme. Hyvää ja turvallista kesää kaikille – nautitaan, ja samalla pidetään toisistamme huolta!

P.S. Muista myös, että nauru on parasta lääkettä – joten jos näet jonkun mököttävän, kerro hyvä vitsi ja pelasta päivä! 🌞😂

Kesäinen järvimaisema

Psst! Aiemmat kesän turvallisuusvinkit voit lukea täältä: https://codeax.fi/kesan-turvallisuusvinkit/