Tällä kertaa esittelyssä on Nonna Saarinen, Codeax Oy:n markkinointi­suunnittelija, jonka tehtäviin kuuluu yrityksen kokonais­valtainen markkinointi, pitkien TO DO -listojen teko sekä toimiston IT-tukihommissa esimerkiksi kadonneiden sähköpostien metsästys.

Olen Nonna Saarinen, Codeax Oy:n markkinointi­suunnittelija, ja työhöni kuuluu sanan­mukaisesti yrityksen markkinointi. Lisäksi osallistun Codeax SAFEn kehitykseen, hoidan pienempiä IT-tukea vaativia hommia ja yritän parhaani mukaan auttaa myös muissa eteen tulevissa asioissa.

Oma taustani on tutkimuspuolen hommissa, ja olen toiminut tutkimusapulaisena sekä -harjoittelijana ennen Codeaxille tuloa. Valmistuin helmikuussa fyysikoksi, mutta sivu­aine­opintojeni kautta kiinnostus markkinointiin oli kasvanut niin suureksi, että päätin testata siipiäni tällä alalla, enkä ole päätöstäni katunut. Vaikka aiempaa osaamista ei turvallisuus­puolelta muutamia opinnoissa vastaan tulleita juttuja lukuun ottamatta ollut, tuntuu, että markkinoinnin ohessa on tullut opittua jo yhtä ja toista pelastus­suunnitelmista, räjähdys­suojaus­asiakirjoista sekä yleisesti turvallisuusalasta. Pohjalla oleva graafisen suunnittelijan koulutus ei myöskään ole työssäni pahitteeksi, ja onkin huippua, miten voin käyttää aiemmin hankkimaani osaamista monipuolisesti.

Nonna Saarinen

Paha tapani on palavereissa todeta ”Eihän siinä pitäis mennä kauheen kauaa”, usein riippumatta siitä, kuinka kauan asian tekemiseen todellisuudessa menee.

Codeaxilla markkinoinnin hommiini kuuluu kokonaisvaltaisesti markkinoinnista vastaaminen. Tavallisimpiin tehtäviini kuuluu sisällön suunnittelu ja tuottaminen meidän kanaviimme sekä markkinoinnin vaikuttavuuden analysointi ja strateginen suunnittelu. Yksikään työpäiväni ei kuitenkaan täysin muistuta toista, ja toisinaan saatan kuvata mainos- tai ohjevideoita, tilata yritystuotteita tai pyöriä messuilla esittelemässä meidän yritystämme. Olen myös luonut yrityksen graafisen ilmeen alusta asti ja pyrin pitämään huolta siitä, että yrityksen graafinen linja näyttää yhdenmukaiselta. Toisinaan joudun kuitenkin ongelmiin graafisen ohjeistomme kanssa, kun huomaan rikkovani itse keksimiäni sääntöjä, mutta onneksi kaikki säännöt on tehty jos ei ihan rikottaviksi, niin ainakin kyseenalaistettaviksi.

Vapaa-ajallani uppoudun yleensä kirjoihin, peleihin – sulatan sekä lauta-, kortti- että digipelit tilanteen mukaan – ja toisinaan yritän lenkkeillä tai pelata sulkapalloa. Lisäksi toimin kiltani alumniyhdistyksen hallituksessa, sillä opiskeluaikojen vapaa­ehtois­hommista kokonaan irti päästäminen oli opintojen päättyessä liian tuskallista.

Ennen Codeaxille siirtymistä olin toiminut vain pelastussuunnitelmien kuluttajana, enkä niinkään suunnittelupuolella. Mieleeni oli jäänyt pelastussuunnitelmista lähinnä hirveä nivaska paperia, joko ihan fyysisenä pinkkana tai pdf-muodossa. Arin kerrottua tästä uudesta, kiinnostavammasta tavasta tehdä pelastussuunnitelmia ja turvallisuudenhallintaa ylipäätään, olin heti kiinnostunut, ja odotankin innolla sitä, mihin Codeax SAFE ja toisaalta koko Codeax tulevaisuudessa kasvaa. Lisäksi tahdon työssäni oppia enemmän markkinoinnista, turvallisuudesta ja yritystoiminnan pyörittämisestä, ja toivon, että voin viipyä Codeaxilla oppimassa pidemmänkin aikaa 🙂

Kategoriat: Codeax-tiimiUratarinat